omkijken.nl

Deze website hoort bij de fototentoonstelling op straat genaamd Omkijken. Deze bestaat uit fotos uit de Tweede Wereldoorlog die werden teruggeplaatst op de plek waar de fotograaf ze oorspronkelijk heeft gemaakt.
Omkijken.nl exposeert foto’s uit de Tweede Wereldoorlog in de stad rondom de herdenking. Langs de route van de stille tocht stonden foto’s van kinderen die de Tweede Wereldoorlog niet overleefd hebben. De kinderen zijn onschuldig vermoord. Dat kan niemand nuanceren. Op deze website kunt u meer lezen over de tragische geschiedenis van de kinderen. De fotos laten de kinderen zien in een onschuldige situatie van voor de oorlog. De beelden werden vergroot tot circa 2 bij 3 meter en stonden op 4 mei op verschillende locaties in de Amsterdamse binnenstad. Daarna werdem de fotos tot eind mei geplaatst op het Jonas Daniel Meijerplein bij de Dokwerker.

Fotograaf Bernd Wouthuysen, samen met vormgever Jeroen de Vries en René Mendel, directeur van Interakt, hebben wederom een herinneringswaardig project ontwikkeld waarvoor uit de omvangrijke collecties van het NIOD (Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie) en Kamp Westerbork twaalf fotos zijn geselecteerd van kinderen waarvan de verhalen en nabestaanden bekend zijn.

www.omkijken.nl