Otto Klemperer’s Long Journey through his Times

Otto Klemperer’s Long Journey Through His Times is een biografische film over één van de meeste belangrijkste en meest invloedrijke dirigenten van de 20e eeuw, tegen de achtergrond van de historische, culturele en politieke tijdperk van zijn leven.
Otto Klemperer (1885-1973) groeide op en had zijn eerste publieke successen in de dagen van het Duitse Rijk. Zijn carrière bloeide tijdens de Weimarrepubliek terwijl hij ook de grote bijval won in de Sovjet-Unie. De nazi-regime in 1933 hield Klemperer gedwongen in ballingschap in de Verenigde Staten. Na de oorlog was hij het hoofd van de Budapest Staatsopera voor drie jaar en in 1954 gevestigd in Zürich. Er volgde een lange Indian Summer met het Philharmonia Orchestra in Londen en gaf regelmatig ook verschillende gastoptredens met de grote Europese orkesten. Klemperer gaf zijn laatste concert in september 1971.

De film van Philo Bregstein is volledig gerestaureerd, opnieuw bewerkt en weer beschikbaar op dvd en blu-ray.

Klemperer: the Last Concert

De dvd-box bevat ook de film Klemperer: the Last Concert

Een uniek muziekhistorisch document over dirigent Otto Klemperer (1885-1973) over het verloop van een belangrijke repetitie met het London Philharmonic Orchestra, niet van tevoren wetende dat dit de repetitie zou zijn van van Klemperer’s allerlaatste concert.

Website: www.ottoklemperer.nl