Marokkaanse Moeders

Een serie van Marjolein Busstra en Rebekka van Hartskamp

Marokkaanse jongens op scooters die rondhangen op straat, meisjes lastig vallen en zich onaangepast gedragen. Een beeld dat regelmatig opduikt in de media. Ze zijn de baas over hun moeders, hun zusjes mogen niks en velen maken zich schuldig aan criminaliteit. Is het echt zo erg of laten we ons gek maken door berichten in de (sociale) media?

Met die vraag als uitgangspunt gingen programmamakers Marjolein Busstra en Rebekka van Hartskamp op zoek naar tien Marokkaanse moeders die zich in deze serie willen laten volgen. Van vrijgevochten tot streng islamitisch, de vrouwen die de komende vijf afleveringen gevolgd worden door de kritische blik van de twee Hollandse maaksters, zullen allen op een andere manier een inkijkje geven in de Marokkaanse gemeenschap en de bijbehorende normen en waarden.
De verbazing, herkenning, tegenstelling, gelijkenis en interesse van de maaksters doordrenkt de afleveringen met als hoofddoel antwoord te krijgen op de vraag: kloppen al die vooroordelen? Of zijn we eigenlijk toch niet zo verschillend als iedereen altijd dacht?