Jennifer Tee – Leaving Limbo

Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken voor de metrohal van de Noord-Zuidlijn op Amsterdam Centraal Station. Tee liet zich inspireren door traditionele ‘scheepskleden’ van het Indonesische eiland Sumatra. Haar kunstwerk, dat twee grote schepen met reizigers voorstelt, bestaat uit meer dan 100.000 gedroogde tulpenblaadjes.

Regisseur Lisa Boerstra volgt multidisciplinair beeldend kunstenaar Jennifer Tee in de voltooiing van het kunstwerk. Tee is in haar werk steeds op zoek naar transities, overgangen tussen leven en dood, tussen het hier en het hiernamaals. Naar tussengebieden tussen landen, culturen en invloeden. Dit tussengebied noemt ze Limbo. In de film is dit te zien in haar nieuwe kunstwerk alsook in haar performances.

Met het werk keert ze terug naar de bron. Naar de plekken waar haar inspiratie vandaan komt. Geïnspireerd door de achtergronden van haar Indonesische familie en door haar Nederlandse familie in de tulpenhandel. De opdracht is een uitdaging voor de tot nu autonoom werkende Tee en stelt haar in staat haar werk aan een echt groot publiek te tonen. De film reist met Jennifer naar Sumatra en volgt haar van dichtbij op een nieuwe weg in haar leven en werk. In Leaving Limbo toont Jennifer Tee visie en verbindt en zien we hoe kunst en werkelijkheid elkaar kruisen en beïnvloeden.

Regie: Lisa Boerstra
Producenten: René Mendel en Mira Mendel / Interakt
Redacteur AVROTROS: Jessica Raspe
Eindredacteur AVROTROS: Marijke Huijbregts
Camera: Wiro Felix, Jelle Odé
Geluid: Tim van Peppen
Montage: Katarina Türler, Noud Holtman
Muziek: Evelien van den Broek